fbpx

Blog

PočetnaSaveti4 razloga zašto da izaberete Team challenge

4 razloga zašto da izaberete Team challenge

Ako su priroda, balans između posla i privatnog života, druženje i usavršavanje profesionalnih veština, ključne reči koje vam bude interesovanje, nastavite da čitate ovaj blog post.  U nastavku sledi kratak opis inovativnosti pod imenom Team challenge.

 

Šta je team challenge?

Team challenge je inovativan program namenjen organizacijama, koji se odvija u prirodi, a uključuje savladavanje soft skill veština, kroz integraciju znanja iz oblasti psihologije i veština Krav Maga (izraelske borilačke veštine), joge, glume i fitnesa. Ovaj program ima za cilj izgradnju tima, pojedinaca, stvaranje boljih komunikacijskih odnosa i stvaranje poverenja u timu, kao i uvežbavanje soft skill veština koje su neophodne za radno mesto.

 

Zašto da probate baš team challenge?

  • Potpuno inovativan način učenje

Kroz team challenge vaši zaposleni će učiti na potpuno nesvakidašnji način. Team challenge nudi mogućnost uvežbavanja soft skill vešina kroz integraciju znanja iz psihologije, psihoterapije i Krav Maga (izraelske borilačke veštine), glume, joge, fitnesa. Sigurno se pitate kako to? Mi vam kažemo lako. Tehnike kao što su upravljanje stresom, vremenom, balans između posla i porodice, efektivne, jasne i otvorene komunikacije, upravljanje emocijama ili konfliktima, uči će na interaktivan, zabavan način, uključujući svoj um i svoje telo. Svakoj od navedenih tema je pripojena jedna od srodnih fizičkih disciplina. Tako će recimo veštine upravljanja stresom i balans između posla i porodice, raditi sa joga instruktorima i psiholozima, komunikaciju će provežbavati sa glumicama i psiholozima, upravljanje vremenom i uloge u timu sa fitnes instruktorima, dok će tehnike upravljanja konfliktima i emocijama sticati sa psiholozima i Krav Maga instruktorima.

  • Odvija se u prirodi uz mnogo zabave

Priroda i slobodno vreme za učesnike je takođe neizostavan deo ove zabave. Svakako su priroda i zabava nešto što svi volimo da konzumiramo, ali priznaćete da je i neophodno pogotov nakon godine koju smo svi prošli i koja je neminovno uticala na timski duh. I ranije su team challenge programi bili rezervisani samo za posebna imanja širom Srbije, ali sada smatramo da je to pravi benefit za ponovno vraćanje timskog duha. U prilog ovoj priči idu istraživanja koja ukazuju da samo gledanje fotografija prirode može pojačati mentalnu energiju ljudi, a kamoli boravak u istoj. Pored timskog duha, podizanja mentalne energije, tu je i kreativnost, a svi dobro znamo koliko nam je kreativnost ključan faktor u rešavanju svakodnevnih biznis problema.

  • Utiče na povećanje produktivnosti

Sa razlogom u nazivu samog programa postoji reč izazov, iliti challenge. Zašto? Zato što obožavamo da izazivamo  timove i da sve tehnike soft skill veština o kojima pričamo isprobamo na praktičnim primerima. Tako da budite sigurni da će svaki od članova tima da uvežba na sopstvenoj koži tehnike, kako bi se u novim situacijama na poslu lakše suočili sa izazovima i primenili nove veštine. S obzirom da je reč o setu soft skill veština, kada se one usavrše povećanje produktivnosti je neminovnost.

  • Ima pozitivan uticaj na mentalno zdravlje

Dugi sastanci i naporan rad nose sa sobom „mentalni umor“, na ovo dodajmo rad od kuće, nemogućnost pravljenja balansa između posla i porodice i još mnoge dodatne poteškoće koje je donela pandemija. Jedno je sigurno svaki od ovih faktora je u velikoj meri uticao na mentalno zdravlje zaposlenih, što je direktno povezano sa smanjenom produktivnošću, učestalijim konfliktima i slabljenjem radnog učinka. Iako smo stavili na poslednje mesto, ne smatramo da je najmanje bitno, već naprotiv, ovo je svakako jedan od najvažnijih benefita team challenge programa, jer će članovi tima imati priliku da nauče konkretne psihološke tehnike koje pozitivno utiču na mentalno zdravlje i to u prirodi.

Ima tu još razloga zašto baš team challenge, a mi vas svakako izazivamo da nam pišete za više informacija i naravno da i sami isprobate ovu inovativnost.