fbpx
Image11

Leadership development

Da li imate tim?

Da li ste vi lider timu?

Zapošljavanje i zadržavanje

Postoji način da brže zapošljavate kvalitetnije članove tima, da vam trenutni ne odlaze, a da pri tome vi sami lakše i sa manje uloženog vremena upravljate celim timom i budete super lider.

Kako?

Kroz (3u1) program koji vam daje mogućnost da unapredite svoj tim, dobijete dobre ocene za liderstvo od strane zaposlenih i da imate dovoljno vremena i za sebe.
Koja su to tri koraka koja treba da uradite da biste bili kompletan lider:

Koja su to tri koraka koja treba da uradite da biste bili kompletan lider:

  1. Razvoj poslovnih veština i prilagođavanje tih veština kulturi i vrednostima organizacije. To su najčešće planiranje, organizovanje, donošenje odluka, delegiranje zadataka, upravljanje vremenom,a one vam mogu pomoći da lakše postavite i pratite procese unutar tima i organizacije.
  2. Izgradnja timskih odnosa je drugu korak u kome da bi lakše komunicirali sa članovima tima i klijentima treba da usavršite veštine komunikacije, mentoringa, veštine potrebne za razvoj efikasnih timova kao što su upravljanje konfliktima, pružanje feedback-a, prepoznavanje potreba drugih.
  3. Razvoj samosvesti je korak u kome treba da se zabavite procenom sebe kao lidera, snaga slabosti, vlastitih ciljeva, veština, kao i da napravite svoj lični plan razvoja kao lidera.

Zašto je to važno za naš tim:

Zaposleni odlaze iz organizacija zbog lidera! Istraživanje koje smo sproveli sa preko 100 IT kompanija upravo govori o tome da je jedan od glavnih razloga što zaposleni odlaze neadekvatna komunikacija i vođenje od strane lidera, kao i nemogućnost učenja i napredovanja. Ova činjenica govori o tome da je potrebno da svaki lider radi sistematski na svom razvoju i tako svojim ličnim primerom gradi organizacijsku kulturu u kojoj se podstiče učenje.

Zašto baš ovaj program?

Program je nastao na osnovu iskustva rada baš sa liderima u IT oblasti i oni tvrde da nije gubljenje vremena.

Integracija znanja…

Standardne konsultacije za razvoj lidera su više nego korisne, ali one često dolaze od samo menadžera ili samo psihologa, nemaju integraciju znanja, a za razvoj liderskih veština je ona neophodna.

Usmerenost baš na IT teme…

Kursevi i konsultacije od strane stručnjaka iz HR oblasti su dobra rešenja, ali retko se dešava da su ti program namenjeni baš liderima i to baš iz IT oblasti, više su generalizovana. Konstantna interakcija i dodatne konsultacije su svakako deo ovog programa.

Ako imaš dodatnih pitanja ili želiš ovaj program za svoj tim, piši nam na: info@colloco.rs