fbpx

Blog

HomeUncategorizedUpoznajte osnivače ”Colloco team challenge”

Upoznajte osnivače ”Colloco team challenge”

Za kraj ove godine imali smo priliku da razgovaramo sa Space4women. Pročitajte ceo intervju i upoznajte naše osnivače iz jednog drugog ugla. 

S4W: Predstavite nam se – ko ste Vi? Čime se bavite?

Jelena i Milana: Mi smo Jelena Vesić i Milana Popović. Obe smo masteri psiholog, psihoterapeuti, a Milana je i master preduzetnik. Što se naših osobina tiče volimo obrazovanje, otvorena smo ka novim iskustvima i uvek smo za inovacije. Trenutno se bavimo gradjenjem svoje novonastale firme i tima – Colloco Team Challenge.

S4W: Predstavite nam svoj biznis u 3 rečenice.

Jelena i Milana: TIM! Naš biznis je potpuno zasnovan na formiranju, unapredjenju i razvoju timova kroz dve osnovne usluge, a to su:

  1. Team Development – analize timova, koučing, konsalting uz promenu strukture, uloga u timovima, kao i promenu i unapredjenje organizacione kulture.
  2. Team challenge- potpuno inovativni tim bildinzi koji su zasnovani na spoju psihologije i različitih veština krav mage (borilačka veština), joge, glume i fitnesa.

S4W: Kako ste došli na ideju da pokrenete baš ovaj biznis?

Jelena i Milana: Odmah nakon studija smo znale da je pokretanje sopstvenog biznisa nešto u čemu se obe pronalazimo. Imale smo sreću da se još tokom studija upoznamo i odmah ‘kliknemo’. Otkrile smo da su nam ciljevi bili vrlo slični. Nakon dužeg vremena rada, usavršavanja i istraživanja, šta je ono što tržištu potrebno, otvorile smo Colloco team challenge. To je bila najbolja odluka koju smo donele.

S4W: Koji su bili vaši motivi da se upustite u preduzetničke vode?

Jelena i Milana: Najviše nas je motivisalo to što preduzetništvo pruža mogućnost konstantnog učenja, upoznavanja novih ljudi i sloboda u samostalnom radu. Ne treba zaboraviti ni mogućnost da sami organizujete svoje vreme i želja za novim izazovima i avanturama.

S$W: Kako su izgledali Vaši prvi preduzetnički dani? Na koje poteškoće ste nailazili? Kako ste se sa njima izborili?

Jelena i Milana: Prva reč koja nam pada na pamet jeste turbulentno. Ponekada je izgledalo da je sve savršeno, a ponekada je delovalo da ništa nema smisla. Naša najveća poteškoća jesu dani kada imamo osećaj da sve stoji i da se ništa ne dešava, ali smo shvatile vremenom da na to treba gledati kao na „zatišije pred dobru:) buru“.

S4W: Koji je najveći izazov sa kojim se danas susrećete?

Jelena i Milana: Naš najveći izazov je nestrpljenje. Međutim preduzetnistvo je upravo to koje nas uči jednu od najvažnijih životnih lekcija, a to je upravo strpljenje.

S4W: Koliko je Vaš prozivod/usluga inovativan/a, po vašoj oceni?

Jelena i Milana: Potpuno.

S4W: Koju novinu ste doneli industriji svojim proizvodom/uslugom?

Jelena i Milana: Novina je što smo, kako mi to volimo da kažemo, spojile nespojivo. Spajamo psihologiju i različite disipline, kao što su: Krav Maga, gluma, fitnes i joga.

S4W: Koja je to najkreativnija (ili najluđa) stvar koju ste učinili u svom biznisu, a na koju ste posebno ponosni?

Jelena i Milana: Najluđe je to što sam/smo na početku biznisa „udarili“ na jedne od najvećih kompanija.Govorili su nam da to ne radimo, ali nekada je dobro ne poslušati. Zahvaljujući tome nam je danas klijent jedna od najvećih kompanija u Srbiji.

S4W: Kako pratite trendove i inovacije u Vašoj oblasti?

Jelena i Milana: Pratimo sve što se dešava na HR sceni kako u Srbiji, tako i u svetu. Odlazimo na različite skupove, konferencije, stalno se edukujemo i učimo.

S4W: Kako se borite sa konkurencijom?

Jelena i Milana: Trenutno je naše tajno oružje u borbi protiv konkurencije to što smo mlade,  inovativne i deo usluga nam je potpuno inovativan. Nismo primetile da drugi timovi ovo rade na taj načinu našem regionu, ali i šire. Trudićemo se da to uvek bude tako.

S4W: Da li smatrate da kao žena preduzetnica nailazite na više prepreka, nego vaše kolege suprotnog pola? Koje su to prepreke?

Jelena i Milana: Da. Mali je broj biznisa koje vode isključivo žene. Jedna od velikih prepreka je društvena percepcija žene u biznisu. Naročito kada je u pitanju žena u kasnim dvadesetim.

S4W: Koji su to specifični problemi koje žene preduzetnice danas imaju, a nisu ih imale ranije?

Jelena i Milana: Smatramo da je danas položaj žene u biznisu mnogo bolji u odnosu na raniji period. I dalje verujemo da preduzetništvo veoma iziazovno, naročito za žene koje su ostvarene u ulogama majki i supruga, ali po našem mišljenju, to su izazovi koje je danas lakše prevazići nego ranije.

S4W: Koje osobine, po Vama, treba danas da ima jedna žena preduzetnica?

Jelena i Milana: Za preduzetništvo je potrebno imati istrajnost, unutrašnju motivaciju, odlučnost, spremnost na velike rizike i saznanje da iako dajete sebe sto posto ipak i dalje postoji mogućnost da vaš biznis ne doživi velike uspehe. Tek kada to shvatite, da je vaš biznis spreman za velike uspehe.

S4W: Šta je najvažnije što ste naučili od kada ste počeli avanturu zvanu preduzetništvo?

Jelena i Milana: Naša mantra je „Sutra je novi dan“, tako da je jedna od najvažnijih lekcija koju smo naučile da kada se „usija glava“ odem na spavanje ili uradimo nešto drugo da je ohladimo. Milana recimo ode na trčanje. Jedna od važnijih stvari koje smo tako shvatile je da naša ulsuga nije u prvom planu već da je najvažnije slušati potrebe klijenta.

S4W: Šta biste poručili osobama koje planiraju da postanu preduzetnici i preduzetnice?

Jelena i Milana: Budite uporne i istrajne. Ne odustajte na prvim preprekama. I nikako nemojte da zaboravite da napravite balans izmedju posla i privatnog života. Jer kada je čovek odmoran i „napunjenih baterija“ svaki problem izgleda manje bolan.

Još uspešnih preduzetničkih priča pročitajte na: https://www.space4women.rs/uspesneprice/